Reviews van bpost

(390 reviews in totaal)

Chris Peeters

59% waardeert directeur

46% positieve zakelijke vooruitzichten

bpost heeft een werknemersbeoordeling van 3,5 van 5 sterren, op basis van 390 bedrijfsreviews op Glassdoor. De meeste werknemers hebben het hier dus goed naar hun zin. De werknemersbeoordeling van bpost is in lijn met het gemiddelde (binnen een standaardafwijking van 1) voor werkgevers in de bedrijfstak Transport en logistiek (3,5 sterren).

Reviews per functie

390 reviews
4 jan 2019

manager

Anonieme werknemer

Pluspunten

loon, extralegal benefits, mensen op de vloer, kan niet zomaar verdwijnen

Minpunten

visie, inspraak, old fashion management met politiek postjes, niet klantgericht, individualistic

5y
Bedankt voor deze feedback. Dit is enorm waardevol voor bpost en we doen er alles aan om deze punten aan te pakken. Veel groetjes, Lien
13 jul 2017

Pluspunten

Vlugge start koffie en soep aan 30 eurocent (machine) altijd plaats op de parking als je wil kan je douchen omdat ze zo achter je zitten om tempo op te drijven gaat de dag snel voorbij!

Minpunten

- loon - bij nieuweling, geen uitleg door verantwoordelijke of de minimum, je moet alles aan colegas vragen die dan weer vies zijn omdat ze dat al N-keren hebben moeten uitleggen - algemene je m'en foutisme sfeer - wat telt zijn de cijfers, niemand maakt zich nog zorgen over de kwaliteit of nauwkeurigheid. - misschien banaal maar ik had de indruk van een losgeslagen boot waar niemand kapitein was maar velen orders gaven... - anciens liepen vooral slecht gezind rond , iedereen was het er bij spreke "kotsbeu" - vooral interims en mensen die zéér maar dan ook zéér slecht nederlands spraken, ook degene die orders gaven en die géén kennis van zaken hadden... - alle dagen verse aanvoer van interims, dus geeft geen zekerheid op continuiteit

5y
Bedankt voor jouw review. Het is voor ons heel belangrijk om alle feedback te krijgen, zowel de positieve als de negatieve. Veel groetjes, Lien
7 jul 2017

Onderbetaald en overwerkt

Pluspunten

Na drie maanden moet ik de pluspunten nog ontdekken. De lichte dagen zouden de zware compenseren volgens wat men in mijn sollicitatiegesprek zei, maar daar merk ik verdacht weinig van.

Minpunten

Laag loon, vaak lange dagen. Meeste collega's zijn niet erg ambitieus of intelligent, waardoor het moeilijk is om te praten over verbeteringen die wat meer inzicht vergen. Zeer egoïstische mentaliteit, vooral bij de anciens ("Zolang ik maar vlug klaar ben …"). Veel postbodes en chauffeurs lappen de regels aan hun laars, beginnen veel vroeger (Sommigen ruim anderhalf uur vóór het officiële aanvangsuur. Aangezien Bpost er voor de berekening van de rondes van uitgaat dat iedereen op het aanvangsuur begint, speelt dit in het nadeel van de werknemers. Je bent aangewezen op het openbaar vervoer om van en naar je ronde te gaan, bij stakingen of infrastructuurwerken voorziet Bpost geen alternatieven, zelfs niet als deze zijn aangekondigd en/of van lange duur zijn. Dat komt allemaal bij de werktijd zonder enige vorm van compensatie. Bpost houdt zich niet aan de arbeidswetgeving omtrent extreme temperaturen, bij hitte moeten werkgevers gratis verfrissende dranken voorzien en maatregelen treffen om het werk te verlichten. Er is weliswaar één drinkwaterdispenser (niet erg koud), maar Bpost voorziet geen materiaal om ervoor te zorgen dat je water ook fris is als je uren door de hitte hebt gestapt. En dat is maar het topje van de ijsberg, er is dus nog héél wat ruimte voor verbetering.

Weergave: 1 - 3 van 390 reviews

Glassdoor heeft 1.117 reviews over bpost die anoniem zijn geplaatst door werknemers van bpost. Lees reviews en beoordelingen van werknemers op Glassdoor om te beslissen of bpost bij je past.